Candelabrele au fost o opțiune clasică de iluminat de secole. Sunt modalitatea perfectă de a adăuga o notă de rafinament oricărei încăperi, în special unei camere de zi.

Fabricate inițial pentru a asigura suport lumânărilor, candelabrele au parcurs un drum lung de la începuturile lor în secolul al XVII-lea. În zilele noastre, există numeroase tipuri de candelabre realizate din diverse materiale precum fier forjat, oțel inoxidabil și alte metale. Aceste piese prezintă adesea modele complicate, cu multe brațe care se extind spre exterior și podoabe din sticlă sau cristal care reflectă lumina atunci când sunt iluminate. Candelabrele vin, de asemenea, în toate formele și dimensiunile, așa că este important să evaluați care va funcționa cel mai bine pentru spațiul dvs. înainte de a face o achiziție.

Selectarea mărimii potrivite

Atunci când alegeți un candelabru pentru orice sufragerie, dimensiunea este unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare. Măsurătorile sunt esențiale atunci când vine vorba de a te asigura că noua ta piesă nu va fi prea mare sau prea mică pentru spațiu. O regulă bună este ca diametrul unui candelabru să fie aproximativ jumătate din lățimea camerei. Chiar dacă aveți tavane înalte, cel mai bine este să vă asigurați că candelabru nu va atârna mai puțin de 2.5 m de podea. În plus, țineți cont de câte lumini are corpul ales de dvs. și dacă mai multe becuri se adaugă la un diametru total mai mare.

De asemenea, este important să vă gândiți la ce alte elemente pot fi în camera ta de zi – cum ar fi canapele și măsuțe de cafea – care pot interacționa cu aspectul sau funcționalitatea atunci când selectați o dimensiune pentru noul dvs. candelabru.

Alegerea stilului perfect

Când vine vorba de decorul casei, iluminatul poate face o mare diferență. Candelabrele în special au puterea de a adăuga instantaneu rafinament și eleganță oricărei camere de zi. Cheia este să alegeți un candelabru care se potrivește stilului dvs. Indiferent dacă este modern sau tradițional, clasic sau contemporan, există o mulțime de opțiuni care se vor potrivi cu estetica dvs. Gândiți-vă la celelalte elemente deja prezentate în cameră, cum ar fi mobilierul și tablourile, atunci când încercați să vă decideți asupra unui design. De asemenea, poate doriți să luați în considerare dimensiunea, culoarea și materialele înainte de a lua decizia finală. Odată ce v-ați stabilit asupra unui stil, vă veți putea bucura de frumusețea și atmosfera pe care doar un candelabru strălucitor le poate aduce în spațiul dvs. de locuit!

Instalarea unui candelabru în siguranță

Adăugarea unui candelabru în camera de zi poate fi o experiență interesantă și transformatoare. Cu toate acestea, înainte de a face acest salt încrezător, este important să înțelegeți pașii necesari pentru instalarea în siguranță. Știind cum să instalați corect un candelabru vă va asigura că vă bucurați de frumusețea lui fără a fi nevoit să vă faceți griji cu privire la surprize nedorite în continuare.

Primul pas în instalarea în siguranță a unui candelabru este să vă planificați nevoile electrice. Acest lucru implică în primul rând găsirea unui loc potrivit pentru dispozitiv și apoi luarea în considerare a întregului cablaj necesar. Este important să luați în considerare nu numai unde doriți să plasați candelabru, ci și ce tip de cablare va fi necesar. Asigurați-vă că există suficient spațiu de acces pentru a nu vă eforta sau a crea potențiale pericole în timp ce lucrați cu electricitate și fire.

Concluzie: Impact maxim

În concluzie, adăugarea unui candelabru în camera de zi poate schimba drastic aspectul și senzația spațiului. Nu numai că adaugă un sentiment de sofisticare, dar vin în multe stiluri și finisaje, permițându-vă să-l găsiți pe cel perfect pentru casa dvs. Instalarea unui candelabru este, de asemenea, importantă, deși cel mai bine este ca un electrician să se ocupe de acest lucru.