Trandafirii sunt o completare frumoasă și parfumată a grădinii dumneavoastră. Pentru rezultate optime, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă pregăti grădina de trandafiri înainte de plantare.

Primul pas este să decideți ce tip de trandafir doriți să plantați. Există multe soiuri și culori diferite, precum și diferite tipuri de sol pe care trandafirii le preferă. Dacă nu ați mai cultivat trandafiri până acum, ar putea fi util să discutați cu un grădinar cu experiență sau cu pepiniera locală despre cele mai bune tipuri de trandafiri pentru zona dumneavoastră.

Apoi, trebuie să vă asigurați că ați pregătit solul în mod corespunzător. Trandafirii au nevoie de un drenaj bun și de multă materie organică adăugată în sol pentru ca aceștia să se dezvolte. Puteți adăuga compost sau alte îngrășăminte pe bază de compost, dar este important să nu adăugați prea mult îngrășământ dintr-o dată, deoarece acest lucru ar putea arde rădăcinile plantelor dacă acestea sunt prea tinere sau fragede.

După ce ați pregătit solul, este timpul să începeți să plantați! Asigurați-vă că fiecare groapă este suficient de adâncă pentru ca atunci când plantele dvs. vor începe să crească prin pământ să ajungă la înălțimea maximă fără să apară probleme sau deteriorări ale rădăcinilor între timp (acest lucru va depinde de cât de înalte cresc).

Alegerea trandafirilor potriviți pentru grădina dumneavoastră este esențială pentru a vă asigura că aceștia se dezvoltă bine

Cu atât de multe soiuri și culori din care puteți alege, poate fi copleșitor să găsiți trandafirul perfect pentru curtea dumneavoastră. Există câteva lucruri de care ar trebui să țineți cont atunci când alegeți primul dvs. tufiș de trandafiri, precum și câteva sfaturi pentru a vă păstra florile fericite.

În primul rând, luați în considerare dimensiunea curții dumneavoastră. Dacă aveți un spațiu mic și fonduri limitate, căutați trandafiri mai scunzi care cresc în tufe mari. Aceștia vor ajuta la umplerea unei suprafețe mici și vă vor oferi multă culoare fără a necesita prea multă întreținere. De asemenea puteți alege trandafiri urcatori care se dezvolta pe înălțime, ocupând mai puțin loc.

Apoi, luați în considerare cât de mult soare primește curtea dvs. în timpul zilei. Trandafirii au nevoie de cel puțin șase ore de lumină solară directă pe zi pentru a înflori corespunzător.

În al treilea rând: gândiți-vă la cât timp doriți să petreceți pentru a vă întreține grădina! Trandafirii au nevoie de tăiere și udare regulată pe tot parcursul anului pentru a rămâne sănătoși; dacă acest lucru pare prea mult de lucru pentru tine, atunci poate rămâi la ceva precum lavanda!

Pregătirea trandafirilor pentru plantare în exterior

Trandafirii sunt una dintre cele mai populare plante de grădină și pot fi cultivați în aproape orice climat. Vin în toate formele, mărimile și culorile, așa că este ușor să găsești un soi care să se potrivească nevoilor tale. Dar, înainte de a vă planta trandafirii afară, va trebui să-i pregătiți corespunzător. Iată ce trebuie să știți atunci când vă pregătiți trandafirii pentru a fi plantați afară:

  1. Alegeți un loc însorit, care să primească cel puțin șase ore de lumină solară în fiecare zi. Dacă este posibil, alegeți o locație care nu este predispusă la inundații sau secetă.
  2. Săpați gropi pentru fiecare plantă nouă folosind o lopată de grădină. Asigurați-vă că gaura este suficient de adâncă pentru ca ghemul de rădăcini să fie acoperit de pământ odată ce este plantat (cel puțin 15 cm). Dacă plantați mai mulți trandafiri împreună într-o singură zonă, asigurați-vă că există suficient spațiu între fiecare plantă, astfel încât să nu se înghesuie unii pe alții mai târziu, pe parcurs!
  3. Îndepărtați orice buruieni din jurul bazei fiecărui tufiș de trandafir nou înainte de a-l plasa în interiorul noii lor case. Udați bine aceste noi straturi după ce le plantați la locul lor.

Dacă cumpărați un tufiș de trandafir nou de la o pepinieră, acesta va fi deja matur și pregătit pentru transplant. Cu toate acestea, dacă vă creșteți proprii trandafiri din butași, aceștia vor avea nevoie de timp pentru a se aclimatiza înainte de a fi transplantați în locația finală. Pentru a-i pregăti pentru transplantare, plantați-i într-o zonă care primește cel puțin șase ore de lumină solară pe zi și mențineți-i udați în mod regulat până când sunt gata de transplantare.