Trandafirii există de secole și semnificația lor s-a schimbat de-a lungul istoriei. Trandafirii roșii, de exemplu, erau asociați cândva cu dragostea si pasiunea, dar acum pot reprezenta și furie sau pericol. Trandafirii albi au fost un simbol al purității, dar acum sunt adesea folosiți și la înmormântări pentru a reprezenta durerea.

Istoria trandafirilor este interesantă și complexă. Trandafirii au fost cultivați pentru prima dată în China cu peste 5.000 de ani în urmă. Au fost aduși în Europa de cruciați în secolul al XII-lea și de atunci au fost asociați cu dragostea. În secolul al XVIII-lea, trandafirii au început să fie cultivați mai degrabă pentru frumusețea lor decât pentru utilitatea lor.

Acest lucru a dus la dezvoltarea multor culori și tipuri diferite de trandafiri. Astăzi, trandafirii sunt încă una dintre cele mai populare flori din lume iar în continuare vom vorbi despre principalele culori ale trandafirilor și semnificația acestora:

Semnificația trandafirilor roșii: dragoste, pasiune și dorință

Culoarea roșie este cea mai populară culoare a trandafirului și nu este de mirare de ce. Trandafirii roșii simbolizează dragostea, pasiunea și dorința. Un trandafir roșu este modalitatea perfectă de a spune „Te iubesc” de Ziua Îndrăgostiților sau, de altfel, în oricare altă zi.

Trandafirii au fost asociați cu dragostea de secole. De fapt, trandafirul roșu este adesea denumit „regina florilor”. Nicio altă floare nu poate transmite același mesaj de dragoste și pasiune precum trandafirul roșu.

Semnificația trandafirilor roz: recunoștință, apreciere și admirație

Trandafirii roz sunt asociați cu recunoștință, apreciere și admirație. De asemenea, se spune că reprezintă feminitatea, eleganța și grația. Trandafirii roz sunt adesea dați ca un gest de mulțumire sau pentru a arăta apreciere.

Semnificația trandafirilor albi: puritate, inocență și reverență

Trandafirii albi reprezintă puritate, inocență și reverență. Ei sunt adesea folosiți la ceremoniile religioase sau în buchete de mireasă și sunt asociați cu dragostea tânără. Trandafirii albi pot fi folosiți și pentru a transmite simpatie sau condoleanțe.

buchete de mireasă Olla

Sursa imaginii: buchete de mireasă Olla

Semnificația trandafirilor galbeni: bucurie, fericire și prietenie

Există câteva interpretări diferite a ceea ce înseamnă trandafirii galbeni. Unii spun că reprezintă bucurie și fericire, în timp ce alții cred că sunt un simbol al prieteniei. Indiferent de semnificație, trandafirii galbeni sunt cu siguranță asociați cu emoții pozitive.

Pentru multe persoane, trandafirii galbeni sunt sinonimi cu fericirea. Ele aduc în minte zile însorite și sentimente calde. Când oferi cuiva un trandafir galben, îi transmiți cele mai bune urări de fericire și bunăstare.

Prietenia este o altă interpretare comună a trandafirilor galbeni. Dacă vrei să-i spui unui prieten că îl apreciezi și îi prețuiești prietenia, oferindu-i un buchet de trandafiri galbeni este o modalitate excelentă de a face acest lucru. Aceste flori transmit toate calitățile pozitive ale unui mare prieten – căldură, sprijin și grijă.

Semnificația trandafirilor negri: doliu

Când vine vorba de culoarea neagră, trandafirii simbolizează de obicei moartea, disperarea și doliu. În unele cazuri, trandafirii negri pot reprezenta, renașterea sau noi începuturi. Trandafirii negri sunt adesea asociați cu povești de dragoste întunecate și pot fi găsiți în multe romane și filme gotice. De exemplu, în Dracula lui Bram Stoker, trandafirii negri joacă un rol semnificativ în transmiterea dragostei întunecate și periculoase dintre Contele Dracula și Mina Harker. În general, trandafirii negri ar trebui să fie dăruiți cu moderație și numai celor despre care sunteți sigur că le vor aprecia semnificația ascunsă.