Fie că sunteți în căutarea unei modalități rapide de a verifica starea de sănătate a copilului dumneavoastră, fie că doriți să luați măsuri suplimentare de precauție pentru siguranța acestuia, testele medicale reprezintă o modalitate importantă de a depista eventualele probleme. Vârstele recomandate și frecvența testelor variază foarte mult în funcție de test. Iată ce trebuie să știți despre unele dintre cele mai frecvente teste:
Poate fi dificil să știți cât de des ar trebui să le faceți copiilor analize medicale. Pentru a avea o idee despre cât de des ar trebui să fie testați, luați în considerare următoarele orientări:
-Când copilul dumneavoastră se îmbolnăvește, discutați cu medicul dumneavoastră despre cât de des ar fi utilă o analiză de sânge. Acesta va lua în considerare factori precum tipul de boală pe care o are copilul dumneavoastră, cât de bolnav este și dacă are și alte probleme de sănătate (de exemplu, dacă copilul dumneavoastră are diabet sau o altă afecțiune care este afectată de glicemia).
-Dacă nu sunt bolnavi, puteți aștepta până când au nevoie de vaccinuri înainte de a le face un alt test de sânge
La urma urmei, nu este vorba doar de sănătate, ci și de dezvoltarea normală a unui organism mic. Aflați la ce vârstă trebuie să vă supuneți unei anumite analize de laborator la Avanta Medical.
Examinarea regulată este cheia menținerii unei bune stări de sănătate. Acesta vă permite să urmăriți starea de sănătate a unei persoane și să luați măsuri preventive în timp util.
Teste de sânge:
– În fiecare an, ar trebui să se efectueze o hemogramă completă și un test de colesterol.
– Nou-născuții ar trebui să fie testați pentru fenilcetonurie (PKU) imediat după naștere. Aceasta pentru a verifica dacă există fibroză chistică și anemie falciformă.
Cele mai frecvente teste de laborator sunt testele de sânge. Pentru copiii de orice vârstă, un test de sânge general este obligatoriu pentru suspiciunea de boli respiratorii acute (ARI). În plus, în caz de ARI, se prelevează un tampon din fundul gâtului sau din nas pentru examinare bacteriologică. Iar dacă se suspectează un ARI cauzat de o infecție cu adenovirus, se prescrie un test de sânge pentru anticorpi adenovirali.
Teste biochimice:
– Un test pentru hormonul de stimulare a tiroidei (TSH) ar trebui să aibă loc la fiecare cinci ani după vârsta de trei ani pentru a verifica dacă există probleme tiroidiene.
Teste medicale de laborator:
– Depistarea sindromului Down are loc între a 10-a și a 13-a săptămână de sarcină. Din nou, între 15 și 20 de săptămâni, mama va fi testată pentru defecte ale tubului neural.
Analizele de sânge se fac, de obicei, ca parte a unui examen fizic general. Copiii ar trebui să primească teste de sânge atunci când se nasc și apoi din nou în timpul examinărilor de 1 an. După aceea, ei pot primi teste de sânge la fiecare 1-2 ani până la vârsta de 18 ani.
Testele biochimice sunt în general efectuate în tandem cu testele de sânge. Pentru testele biochimice se aplică același program ca și pentru testele de sânge. Copiii ar trebui să primească teste biochimice atunci când se nasc și apoi din nou în timpul examinărilor de 1 an. După aceea, ei pot primi teste biochimice la fiecare 1-2 ani până la vârsta de 18 ani.
Testele medicale de laborator sunt de obicei efectuate ca parte a unui control sau a unui screening. Acestea ar trebui să fie efectuate anual de la naștere până când copilul dumneavoastră împlinește 18 ani