Diabetul este o boală foarte răspândită în zilele noastre, care îi poate afecta nu doar pe adulți, dar și pe cei mici. Din păcate, aceste persoane cunosc anumite restricții alimentare, restricții pe care alte persoane nu le au. Spre exemplu, diabeticilor le este interzis să consume zahăr, fructe uscate, prăjituri, înghețată, vin sau struguri. De asemenea, un alt dezavantaj pe care aceste persoane îl resimt se referă la faptul că ele se deshidratează foarte repede. Pe lângă binecunoscutul lichid, apa, ce ajută la hidratare, diabeticilor le sunt recomandate și anumite ceaiuri în acest sens. Despre care ceaiuri este vorba vom afla în rândurile de mai jos.

1. Așadar, este bine de știut că o cană de ceai negru consumată pe zi este benefică diabeticilor, dar este benefică și persoanelor sănătoase în prevenirea apariției diabetului. Acest tip de ceai este recomandat, în special, celor care suferă de diabet de tip II, consumul său echilibrând nivelul glicemiei din corpul unei persoane diabetice.

2. Apoi, un alt tip de ceai, extrem de benefic diabeticilor, este cel de mătase de porumb. Cercetările au arătat că mătasea de porumb este un remediu care nu ar trebui să fie scăpat din vedere de către bolnavii de diabet. Cu toate acestea, în urma cercetărilor s-a descoperit faptul că acest tip de ceai scade nivelul de zahăr din sânge în aceeași măsură ca și un medicament. Prin urmare, consumul acestui tip de ceai și a medicamentelor recomandate diabeticilor, în același timp, nu este indicată, deoarece s-ar ajunge la o reducere prea mare a nivelului de zahăr din sânge. Prin urmare, pentru ca beneficiile aduse de acest tip de ceai să nu se transforme în efecte negative, pacientul trebuie să ceară sfatul medicului în ceea ce privește cantitatea de ceai de mătase de porumb pe care o poate consuma într-o zi.

3. De asemenea, pe această listă, de ceaiuri benefice pentru diabetici, poate fi trecut și ceaiul de urzică. Urzica este o plantă hipoglicemiantă, trăsătură ce o face recomandabilă diabeticilor, deoarece reduce atât nivelul zahărului din sânge, cât și pe cel glicemic. Se recomandă consumul a una sau două căni de ceai de urzică pe zi.

4. Un alt tip de ceai, extrem de benefic diabeticilor este ceaiul de cicoare. Acesta trebuie băut rece, câte o ceașcă înainte de fiecare masă, fiind destinat, în special, persoanelor care suferă de diabet de tip II.

5. Nu în ultimul rând, recomandat diabeticilor le este și ceaiul din frunze de afin. Acest tip de ceai este indicat, în special, persoanelor cu diabet non-insulo-dependent, adică diabet de tip II, dar el poate fi de folos și persoanelor care suferă de diabet de tip I.

În final, trebuie precizat faptul că toate aceste ceaiuri reprezintă adaosuri nutritive și nu medicamente. Prin urmare, nu este recomandat ca aceste ceaiuri să fie băute având drept scop vindecarea, deoarece ele nu pot înlocui efectele medicamentelor.