Diareea este o boală ce presupune eliminarea frecventă de materii fecale cu consistență moale sau apoasă. Adesea ea este însoțită de dureri abdominale, grețuri, stări de vomă, febră și, uneori, chiar de scaune cu sânge. Diareea nu este o boală gravă, dar este o boală care a afectat fiecare persoană, fie ea adult sau copil, cel puțin o dată în viață. Aceasta are cauze dintre cele mai diverse: stresul, mâncarea stricată, unele medicamente, apa poluată. În unele situații ea poate fi evitată. Trebuie doar să avem grijă ce mâncăm sau bem. Dar în alte situații, cum ar fi situațiile de criză, ce presupun mult stres, ea este mai greu de evitat. Cu toate acestea, un bun remediu pentru tratarea diareei este consumul de ceaiuri. Află în rândurile de mai jos care sunt cele mai potrivite ceaiuri de consumat dacă te afli în această situație.

Un ceai numai potrivit pentru tratarea diareei este ceaiul de salvie. Dacă aveți diaree este indicat să beți ceaiul de salvie rece, aproximativ trei căni pe zi, dar nu mai mult de patru. De asemenea, acest ceai poate fi folosit și pentru trataea diareei la nou-născuți. În cazul acestora, salvia nu se administrează sub formă de lichid, ci sub formă de pulbere, în cantități mici, ca de exemplu un vârf de cuțit de pulbere înainte și după fiecare masă.

Apoi, un alt ceai ce poate fi trecut cu încredere pe lista de ceaiuri ce ajută la tratarea diareei este ceaiul din frunze de afin, cunoscut pentru proprietățile sale antidiareice. Frunzele și fructele afinului, precum și conținutul său bogat în tanin, îi oferă acestui tip de ceai proprietăți astringente, proprietăți care modifică în mod favorabil flora patogenă intestinală. Se consideră că ceaiul din frunze de afin reușește să trateze diareea foarte rapid. În ceea ce privește numărul de cești de ceai din frunze de afin ce poate fi consumat în perioada de boală, nu există o anumită limită, medicii afirmând că acest ceai trebuie consumat ori de câte ori simțim nevoia, până observăm că se produce normalizarea scaunului.

Nu în ultimul rând, un alt tip de ceai recomandat de medici pentru tratarea diareei este ceaiul de cozi de cireșe. Sfatul medicilor este acela de a consuma trei ceşti din acest tip de ceai pe zi, înainte de cele trei mese principale ale zilei. Ceaiul de cozi de cireșe este benefic pentru tratarea diareei datorită conținutului său bogat în tanin, săruri de potasiu, flavonoide.

Așadar, având în vedere cele menționate mai sus, în cazul în care, din motive ce nu țin de noi, nu putem evita apariția diareei, nu trebuie să ne panicăm, deoarece soluția este una la îndemâna oricui, și anume consumul de ceaiuri. Tu ce ceaiuri folosești atunci când ai diaree?